Comunicate de presa > Titlurile Tezaur, în oficiile Poştei Române la cel mai mare randament

 

Bucureşti, 4 februarie 2022 - Titlurile de stat pot fi achiziţionate, începând de luni, 7 februarie, în reţeaua oficiilor poştale la cele mai mari dobânzi de la lansarea programului Tezaur de către Ministerul Finanţelor Publice.

Românii pot subscrie în perioada 7-24 februarie 2022 noile emisiuni de titlui de stat care au maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi aferente anuale de 4,50%, 5% şi 5,35%, acestea fiind cele mai mari niveluri oferite de la lansarea programului Tezaur de către Ministerul Finanţelor Publice. Titlurile de stat sunt în formă dematerializată şi au valoarea nominală de 1 leu, veniturile atrase ca urmare a subscrierii acestora nefiind supuse impozitării.

Achiziţionarea titlurilor de stat poate fi făcută în perioada 7-25 februarie 2022 de la unităţile operative ale Trezoreriei Statului. În perioada 7-23 februarie 2022 subscrierea poate fi efectuată în mediul rural prin intermediul subunităţilor poştale, iar în perioada 7-24 februarie 2022 titlutile sunt disponibile pentru achizionare în oficiile poştale din mediul urban.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Nu există un plafon pentru sumele care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea, în perioada de subscriere, a unei cereri de anulare. Ulterior, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile si se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitate.

Compartimentul Comunicare

Essential SSL