Comunicate de presa > Poșta Română avertizează asupra unei noi tentative de phishing

 

BUCUREȘTI, 3 octombrie 2022 - Compania Națională Poșta Română atrage atenția asupra unei noi tentative de fraudă electronică.

În ultimele zile mai mulți clienți au primit SMS-uri care îi îndeamnă să își scrie datele cardului bancar, cu scopul de a plăti taxe vamale pentru colete expediate. Pentru a fi cât mai credibil, SMS-ul mai oferă informații legate de numărul pachetului și de tipul de ambalaj.

La sfârșit, clienții sunt îndrumați să își introducă datele cardului bancar pe pagina https://romanapost.com/

Poșta Română informează că această pagină nu îi aparține și îi sfătuiește pe cei care au primit SMS-ul să nu acceseze sub nicio formă acest website.

În general, acest tip de mesaje care pretind a veni de la Poșta Română sunt trimise de către hackeri cu scopul final de a colecta datele bancare ale clienților, pentru a sustrage bani din conturile acestora.

Vă oferim câteva recomandări pentru a nu cădea pradă înșelăciunii electronice:

1. Verificați cu atenție înainte de a deschide un mesaj sau un fișier atașat care pare a conține informații financiare sau legate de starea de livrare a unei comenzi;
2. Nu răspundeți unor e-mail-uri sau SMS-uri prin care sunteți amenințați că se dețin informații defăimătoare despre dumeavoastră și sunteți îndrumați să virați bani în anumite conturi;
3. Fiți atenți la e-mail-urile care conțin formule de adresare impersonale sau greșeli gramaticale ori de scriere;
4. Verificați existența unui antivirus pe device-ul folosit.

Reprezentanții companiei au luat toate măsurile necesare și au raportat toate atacurile semnalate de clienți către entitățile responsabile. Suntem permanent preocupaţi de securitatea dispozitivelor clienţilor noştri şi îi îndemnăm ca, dacă primesc astfel de mesaje, să nu le deschidă. Recomandăm să le marcheze ca spam și să nu acceseze link-urile primite.

Poşta Română se delimitează total de aceste practici frauduloase în care numele instituţiei este folosit în mod abuziv, şi le aminteşte clienţilor săi că singurele informaţii reale cu privire la activitatea companiei se regăsesc doar pe site-ul oficial www.posta-romana.ro și pe pagina oficială de Facebook, www.facebook.com/CNPR.Compania.Nationala.Posta.Romana.

   
 

Essential SSL