Comunicate de presa > Programul Tezaur continuă în oficiile Poştei Române

 

Bucureşti, 2 februarie 2023 - Compania Naţională Poşta Română continuă să intermedieze și în 2023 vânzarea titlurilor de stat destinate exclusiv populaţiei, în cadrul programului "Tezaur", lansat de Ministerul Finanţelor Publice, prin intermediul tuturor subunităţilor poştale.

Astfel, prin oficiile poștale, titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:

în perioada 3 – 23 februarie 2023, prin reţeaua de oficii poştale ale companiei, din mediul urban;

în perioada 3 – 22 februarie 2023, din oficiile poştale din mediul rural.

Titlurile de stat Tezaur, vor fi emise începând cu 3 februarie 2023, au maturităţi de 1, 2 şi 3 ani, dobânzi anuale de 7,20%, 7,50%, respectiv 8 %, o valoare nominală de 1 leu şi sunt în formă dematerializată. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Essential SSL