Comunicate de presa > Compania Națională ,,Poșta Română” și Patronatul European al Femeilor de Afaceri (PEFA) se angajează într-un parteneriat pentru promovarea egalității de gen

București, 12 martie 2024 – Poșta Română și Patronatul European al Femeilor de Afaceri (PEFA) au încheiat un parteneriat pentru promovarea egalității de gen și susținerea afirmării femeilor în mediul de afaceri, la locul de muncă și în societate.

Acest parteneriat reflectă angajamentul ferm al ambelor organizații în promovarea egalității de șanse și sprijinirea mediului de afaceri. Prin această colaborare, Poșta Română și PEFA își propun să promoveze rolul și importanța femeilor în activitatea profesională, în societate și în afaceri prin instrumente specifice.

,,Egalitatea de gen reprezintă un pilon fundamental al dezvoltării sociale și economice, fiind un reper de bază în familia Poștei Române. În prezent, în cadrul Companiei, 66% dintre angajați sunt femei, 50% ocupând funcții de conducere. Susținem, fără echivoc, oportunități echitabile  atât de dezvoltare profesională, cât și de promovare ale femeilor în toate mediile de lucru. Prin parteneriatul cu PEFA continuăm să ne implicăm activ și să contribuim la crearea unei societăți mai incluzive pentru toți”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

,,Considerăm că diversitatea și incluziunea sunt valori fundamentale care ne definesc ca organizație și ne oferă un avantaj competitiv în mediul de afaceri. Dorim să creăm un mediu de lucru bazat pe respect, echitate și înțelegere reciprocă, unde fiecare individ să se simtă apreciat și valorizat pentru contribuția sa. În plus, prin parteneriatul recent stabilit cu Poșta Română, ne-am asumat și mai mult angajamentul nostru de a contribui la eliminarea inegalităților de gen. Prin proiectele comune și inițiativele viitoare, ne propunem să încurajăm și să facilităm accesul femeilor la resurse, formare și oportunități de dezvoltare în afaceri”, a subliniat Andreea Negru, președintele PEFA.

Poșta Română și PEFA își propun să lanseze în perioada următoare proiecte comune pentru a contribui la promovarea egalității de gen în mediul de afaceri din România.

 

Informații de background:

Despre Compania Națională ,,Poșta Română”

Compania Națională ,,Poşta Română” este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48% din pachetul de acţiuni).

De 162 de ani, Compania Națională “Poșta Română” se reinventează permanent, într-o Românie în care durata medie de viață a companiilor nu depășește 10 ani, conform cifrelor oficiale. Ne modernizăm, investim în digitalizare, în tehnologie și în parteneriate strategice și astăzi, mai mult ca niciodată, suntem puternic orientați către client. Ne-am făcut un scop în sine nu doar din a face performanță, ci și din a nu lăsa în urmă niciun român.

Despre Patronatul European al Femeilor de Afaceri - PEFA

Patronatul European al Femeilor de Afaceri promovează și sprijină afirmarea femeilor în mediul de afaceri în plan național și internațional, cât și reprezentarea intereselor membrilor săi, femei și bărbați, în organismele profesionale și patronale internaționale. Oferim sprijin în țară partenerilor și în plus, prin colaborarea cu sistemul european prin parteneriatele pe care PEFA le are cu organizații similare, cu parteneri din țările membre UE.

Comunicare și Relații Publice

Essential SSL