Comunicate de presa > Consiliul de Administrație: Anul 2023 a reprezentat cel mai bun an din ultimii 20 de ani din istoria Poștei Române, cu o creștere a cifrei de afaceri cu 7,6%

București, 25 martie 2024: Consiliul de administrație al Companiei Naționale ,,Poșta Română” urmărește îndeaproape negocierile CCM cu SLPR- sindicatul reprezentativ, și face următoarele precizări în legătură cu conflictul colectiv de muncă și greva de avertisment la care au participat 9% din angajații Companiei:

Primul obiectiv al Planului de administrare 2023-2027, asumat de către Consiliul de Administrație și aprobat de către acționari este creșterea veniturilor salariaților CNPR. În acest sens, pentru anul 2024, în propunerea de BVC înaintată MCID, Consiliul de Administrație a aprobat o creștere a fondului de salarii la nivelul maxim prevăzut de lege, ceea ce se traduce printr-o majorare de aproximativ 105 milioane de lei.  

Poșta Română se află într-un proces amplu de modernizare etapizat pe mai mulți ani, ce implică reorganizări, investiții în tehnologie, modernizări de procese etc., având ca scop eficientizarea operațiunilor CNPR. Principalii beneficiari ai procesului de modernizare sunt în primul rând salariații CNPR și apoi clienții si cețătenii României. De altfel, ca urmare a efortului echipei de conducere si a angajaților CNPR, anul 2023 se prefigurează a fi cel mai bun an din ultimii 20 de ani!

În concluzie, considerăm că doar dialogul constructiv și realist în vederea încheierii unui CCM al CNPR, este în interesul angajaților, escaladarea conflictului de muncă fiind artificială și fără a avea în esență o miză legitimă.

      Despre Compania Națională ,,Poșta Română”:

     Poșta Română este unul dintre cei mai mari jucători cu capital de stat de pe piața economică națională, aflându-se într-un permanent proces de modernizare, eficientizare și optimizare, în vederea atingerii statutului de companie agilă, întotdeauna armonizându-și activitatea în raport cu nevoile clienților.

     De 162 de ani, Compania Națională “Poșta Română” se reinventează permanent, într-o Românie în care durata medie de viață a companiilor nu depășește 10 ani, conform cifrelor oficiale. Ne adaptăm, creștem, investim în digitalizare, în tehnologie și în parteneriate strategice. Iar astăzi, mai mult ca niciodată, suntem puternic orientați către client.

Consiliul de Administrație al Companiei Naționale “Poșta Română”

Essential SSL