Comunicate de presa > Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor aferente lunii mai

BUCUREȘTI, 27 aprilie 2024 - Compania Naţională ,,Poşta Română” a început astăzi distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor de Paște. Astfel, au fost luate toate măsurile necesare pentru ca distribuirea drepturilor sociale (pensii) să fie realizată în cel mai scurt timp.

Printr-un efort conjugat al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Ministerului Finanțelor, Casei Naționale de Pensii, cât și al partenerilor noștri din domeniul bancar, pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans de către poștași, începând de astăzi. Ne dorim să le putem aduce această mulțumire clienților noștri, pensionari, de a avea pensiile cât mai devreme,  ca să  se poată bucura, așa cum este normal, de sărbătorile de Paște în liniște, alături de familie și cei dragi” a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale ”Poșta Română”.  

 

Managementul Poștei Române le mulțumește salariaților care își îndeplinesc atribuțiile cu profesionalism și devotament, punând mai presus de toate grija față de oameni, în special față de pensionari.

Pentru plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024, prin mandat poştal, este virată către Compania Naţională ,,Poşta Română” suma de 1.961.165 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 339.359 mii lei din bugetul de stat, iar către băncile comerciale suma de 6.346.977 mii lei din bugetul asigurărilor sociale de stat, respectiv 683.898 mii lei din bugetul de stat. 

Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor se ridică la 9.331.399 mii de lei.

Compania Națională ,,Poşta Română” este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48% din pachetul de acţiuni).

De 162 de ani, Compania Națională “Poșta Română” se reinventează permanent, într-o Românie în care durata medie de viață a companiilor nu depășește 10 ani, conform cifrelor oficiale. Ne modernizăm, investim în digitalizare, în tehnologie și în parteneriate strategice și astăzi, mai mult ca niciodată, suntem puternic orientați către client. Ne-am făcut un scop în sine nu doar din a face performanță, ci și din a nu lăsa în urmă niciun român.

Comunicare și Relații Publice

Essential SSL