Comunicate de presa > O nouă ediție Tezaur, în oficiile Poștei Române! Titluri de stat cu dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

BUCUREȘTI, 13  mai  2024 – Compania Naţională ,,Poşta Română” continuă să intermedieze vânzarea titlurilor de stat destinate exclusiv populaţiei, în cadrul programului ,,Tezaur", lansat de Ministerul Finanţelor.

Astfel, românii pot subscrie, în perioada 13 mai – 7 iunie 2024, pentru două noi emisiuni de titluri de stat cu scadenţe la 1, respectiv 3 ani şi dobânzi anuale de 6,00% și 6,85%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Prin subunitățile poștale, titlurile de stat pot fi cumpărate astfel:

  • în perioada 13 mai – 5 iunie 2024, prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei, din mediul rural;
  • în perioada 13 mai – 6 iunie 2024, din oficiile poştale din mediul urban.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Nu există o sumă maximă care poate fi investită de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri de anulare în perioada de subscriere. Ulterior, subscrierile sunt definitive şi nu mai pot fi eliminate.

Titlurile de stat sunt nominative, denominate în lei, fiecare având o valoare de 1 leu.

Dobânda este plătibilă la termenele prevăzute în programul de emisiune. Subscrierea de fracțiuni ale unui titlu de stat nu se acceptă.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur pot fi transferabile și se pot răscumpăra în avans.

 

Comunicare și Relații Publice

Essential SSL