Ştiri > Precizare Servicii Financiar Bancare

Bucureşti, 14 august 2014 - Având în vedere interesul crescut al mass-media privind serviciile financiar-bancare pe care Compania Naţională Poşta Română vrea să le dezvolte, precum şi unele informaţii distorsionate apărute în presă, facem următoarele precizări:

Managementul Companiei Naţionale Poşta Română a transmis, recent, că nominalizarea unei instituţii financiare alături de care să lanseze un portofoliu de servicii financiar-bancare ar putea fi făcută în următoarele 30 de zile.

Având în vedere complexitatea unui astfel de proiect, care ar însemna o premieră pe piaţa din România, nominalizarea s-ar putea prelungi în funcţie de toţi factorii implicaţi. În orice situaţie, nominalizarea entităţii bancare partenere este doar prima etapă dintr-o strategie amplă, a cărei implementare la scară naţională poate dura până la trei ani. Prin urmare, decizia de a intra în parteneriat cu o anumită instituţie financiar-bancară – respectiv ultimul trimestru al acestui an, ca ţintă finală fixată de managementul companiei – nu coincide cu momentul la care serviciile vizate de operatorul naţional de servicii poştale vor putea fi accesate.

Procedura de selecţie a băncii partenere, demarată în trimestrul al treilea al anului trecut, se află în ultima fază de analiză şi deliberare. Hotărârea finală va fi luată de Consiliul de Administraţie, în urma evaluărilor realizate de Comisia de Negociere şi Analiză constitută în Compania Naţională Poşta Română.

Poşta Română este lider pe piaţa serviciilor poştale în România, cu o cifră de afaceri de peste 1,2 miliarde de lei, şi operează printr-o reţea de 5.693 de unităţi poştale cu acoperire naţională. Dintre acestea, 1.081 sunt unităţi informatizate şi semiinformatizate. Compania este unul dintre cei mai importanţi angajatori din economia românească, având aproximativ 27.000 de salariaţi.

Anual, compania procesează un volum de sute de milioane de trimiteri poştale şi distribuie către 5 milioane de beneficiari drepturile băneşti aferente sistemului public de pensii, al asigurărilor sociale de stat, IOVR, agricultori şi pensii militare.

Politica de confidentialitate
Feedback
Essential SSL