Ştiri > Precizare

Bucureşti, 24 octombrie 2014 - În urma acuzaţiilor publice aduse de ACL, prin care alianţa politică acuză Oficiul Judeţean de Poştă Sibiu de „comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”, precum şi că Poşta Română ar folosi „bani publici” pentru distribuirea unor flyere de campanie, Compania Naţională Poşta Română revine cu următoarele precizări:

Poşta Română este companie cu acţionariat majoritar de stat, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, şi NU ESTE INSTITUŢIE PUBLICĂ FINANŢATĂ DIN BANI PUBLICI. Activitatea operatorului naţional de servicii poştale se derulează în concordanţă cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr.13/2013 privind serviciile poştale, cu modificările şi completările ulterioare, şi SE SUSŢINE DIN BUGETUL PROPRIU. Astfel, acuzaţiile reprezentanţilor ACL potrivit cărora Poşta Română foloseşte bani publici pentru distribuţia de flyere de campanie sunt false şi complet nefondate, iar compania îşi rezervă, la rândul ei, dreptul de a ACŢIONA ÎN INSTANŢĂ această alianţă politică pentru gravele prejudicii de imagine aduse în mijlocul procesului de privatizare.

Reamintim faptul că Poşta Română distribuie flyerele incriminate de ACL, dar şi pe cele ale altor candidaţi la alegerile prezindenţiale din toamna acestui an (printre care şi Monica Macovei şi Călin Popescu Tăriceanu), pe baza unui CONTRACT COMERCIAL PLĂTIT. Modalitatea de distribuţie este stipulată în contractul dintre părţi şi este specifică serviciului POSTMESAGER PLUS, serviciu de care s-au folosit, în campaniile electorale trecute, inclusiv partidele care alcătuiesc în 2014 Alianţa Creştin Liberală (ACL).

Compania Naţională Poşta Română respinge orice acuzaţie de partizanat politic şi, similar celorlaţi operatori de profil care activează pe piaţa serviciilor poştale, nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul eminamente politic al mesajului livrat. Potrivit prevederilor legale, beneficiarul serviciilor prestate este cel care trebuie să-şi asume întreaga răspundere pentru conţinutul de text şi imagine a trimiterii, în cazul în care acestea încalcă legislaţia ţării sau normele specifice în domeniu. De asemenea, beneficiarul este obligat să nu prezinte:

trimiteri care promovează servicii care concurează în mod direct sau indirect serviciile furnizate de C.N. Posta Romana S.A.; trimiteri care creează confuzie pe piaţă între cel care îşi face publicitate şi C.N. Poşta Română S.A. sau între mărcile de comerţ, denumirile comerciale sau alte semne distinctive, bunuri sau servicii ale celui care îşi face publicitate şi cele aparţinând C.N. Poşta Română S.A.;

trimiteri care discreditează sau denigrează mărcile de comerţ, denumirile comerciale,

alte semne distinctive, bunuri, servicii, activităţi ale C.N. Poşta Română S.A.. trimiteri al căror ambalaj prezintă inscripţii care contravin ordinii publice sau bunelor moravuri, precum şi trimiterile constând în bunuri care contravin ordinii publice sau bunelor moravuri, dacă se depun neambalate, în măsura în care nu este respectată legislaţia incidentă în vigoare;

trimiteri constând în bunuri care, prin natura lor sau prin modul cum sunt ambalate, pot pricinui pagube persoanelor, mediului, instalaţiilor utilizate sau celorlalte bunuri aparţinând C.N. Poşta Română S.A.;

Operatorul naţional de servicii poştale este pregătit să demonstreze în instanţă legalitatea acestui contract, dar şi acuzaţiile nefondate vehiculate în mod agresiv de reprezentanţii ACL. Poşta Română respinge strategia reprezentanţilor ACL de a folosi compania ca instrument de manipulare în disputa politică şi îi roagă pe toţi cei implicaţi în campania electorală să dea dovadă de responsabilitate, în condiţiile în care afirmaţiile lor incriminează pe nedrept activitatea a nu mai puţin de 27.000 de salariaţi. Compania Naţională Poşta Română ÎŞI VA PROTEJA SALARIAŢII în faţa tuturor ameninţărilor şi a acuzelor nefondate şi le cere public celor care acuză operatorul de activităţi ilegale să prezinte dovezi în sprijinul celor reclamate.

Biroul Comunicare şi Relaţii Publice

Politica de confidentialitate
Feedback
Essential SSL