Comunicate de presa > Declaraţie de presă a domnului Dante Stein, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Poşta Română

“Regret actuala dezbatere publică, cu atât mai mult cu cât domnul Lucian Şova este primul ministru al Comunicaţiilor care a făcut ceva concret pentru Poşta Română. Mai exact deblocarea procesului de recrutare pentru un nou director executiv (CEO) şi a unui nou director financiar (CFO) şi începerea testului investitorului privat şi prudent, test care a fost foarte mult întârziat de miniştrii anteriori, timp de 8, respectiv 12 luni.

Având în vedere situaţia în care se găseşte compania în acest moment, în calitate de Preşedinte al Consiliului de Administraţie, propun un dialog calm, constructiv şi fără caracter public, între ministru şi conducerea companiei, pentru a găsi soluţii.

Trebuie să luăm decizii bine gândite, în urma unor discuţii constructive, şi să nu reacţionăm prin soluţii rapide şi declaraţii publice, care să submineze periculos credibilitatea financiară a companiei faţă de diverşii săi parteneri de afaceri, precum şi moralul angajaţilor săi.

Din simţul resposabilităţii, eu şi ceilalţi membri ai Consiliului, nu avem intenţia să demisionăm şi suntem de fapt din ce în ce mai hotărâţi să muncim din greu pentru a găsi soluţii. Nu intenţionăm să abandonăm nava când aceasta se află într-o situaţie dificilă.

Mulţumită conducerii ferme a administraţiei poştale şi a directorului (CEO) de atunci, Alexandru Petrescu, precum şi a sprijinului puternic primit din partea Consiliului de Administraţie, începând din anul 2014, pentru prima dată după mulţi ani, compania a avut profit. Acesta a fost obţinut, chiar dacă Poşta Română a fost împovărată de datorii vechi, moştenite de la administraţia precedentă, de aproximativ 400 milioane lei şi în condiţiile unei lipse totale de acţiune, sau în unele cazuri de incompetenţă şi/sau piedici efective din partea miniştrilor anteriori.

Această situaţie nu poate fi din vina Consiliului de Administraţie. Este greu de înţeles de ce şi-ar dori cineva să schimbe Consiliul de Administraţie al unei companii care generează profit chiar şi în condiţiile în care are de rezolvat situaţia datoriilor vechi.

Este, desigur, prerogativa ministrului să elibereze din funcţie Consiliul şi aş fi de acord doar presupunând că noul Consiliu este cel puţin la fel de pregătit din punct de vedere comercial, cu un nivel de cunoaştere şi o experienţa reală, îndelungată ca a celui actual.

Mulţi dintre noi, membri Consiliului de Administraţie suntem profesionişti onorabili, cu ani de experienţă internaţională, cu funcţii executive de top în management şi nu putem accepta să ne fie afectată credibilitatea profesională şi de business, ca urmare a scandalurilor şi declaraţiilor din mass-media

Tot ceea ce are acum nevoie compania este un dialog calm şi constructiv între părţile interesate, bazat pe fapte şi argumente concrete, dialog pe care îl încurajez necondiţionat.”

 

Dante Stein

Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Poşta Română

 

Essential SSL