Comunicate de presa > Drept la replică către postul de televiziune DIGI 24

 

Către: Digi24 

În atenţia: Domnului Dragoş Comache, coordonator Secţie Economic

Ca urmare a reportajului difuzat de DIGI 24, astăzi 29.09.2017, referitor la pierderea unor terenuri şi oficii, inclusiv sediul central, de către Poşta Română vă transmitem următorul punct de vedere, în vederea corectei informări, atât a publicului dumneavoastră, cât şi a clienţilor şi furnizorilor CNPR:

“Orice societate comercială poate apela la credite pentru a-şi finanţa activitatea! O companie de dimensiunile Poştei Române are acces pe piaţa de capital pentru finanţarea activităţii curente. Creditele bancare se acordă cu garanţii imobiliare, în conformitate cu practicile de pe piaţa bancară.

Garantarea unor credite cu imobile nu înseamnă sub nici o formă pierderea acestora, atâta vreme cât sumele datorate sunt achitate conform graficului de plată. Toate imobilele care fac obiectul garanţiilor imobiliare sunt înscrise în Cartea Funciară ca imobile aparţinând Poştei Române, în baza titlurilor de proprietate deţinute de companie.

CNPR şi-a achitat, întotdeauna, ratele la creditele bancare şi ratele cuprine în eşalonarea datoriilor către ANAF, şi nu există niciun risc ca o societate bancară sau ANAF să valorifice garanţiile constituite la acordarea creditului/eşalonării.”

 

Essential SSL