Comunicate de presa > Precizare către publicatia online libertatea.ro

 

În atenţia: Domnului Răzvan Luţac, reporter

 

Referitor la articolul Timpul trecut al Poştei Române. Călătoria unei scrisori din zona Cişmigiu, Bucureşti până în Pipera, Bucureşti: 5 zile, publicat pe site-ul libertatea.ro la 29 noiembrie 2018, Poşta Română face următoarele precizări:

Trimiterea la care faceţi referire a fost distribuită în Z+2 zile lucrătoare (Z reprezentând ziua depunerii trimiterii la oficiul poştal) încadrându-se, astfel, în timpul asumat de distribuire a corespondenţei interne. Potrivit standardului de calitate pentru această categorie de trimiteri, 85% din numărul total al trimiterilor poştale trebuie livrate în cel mult o zi lucrătoare de la data depunerii la punctele de acces, iar 97% din numărul total al trimiterilor poştale din această categorie trebuie livrate în cel mult două zile lucrătoare de la data depunerii la punctele de acces. Normele de distribuire sunt calculate în zile lucrătoare, iar sâmbăta şi duminica sunt considerate zile libere.

Astfel, domnul Şerban Cadariu a prezentat trimiterea la OP 15 vineri, 16.11.2018, ora 17.00, trimitere care a plecat către Centrul de Tranzit Bucureşti în aceeaşi zi, la ora 17.50. Trimiterea a sosit la OP 30, marţi, 20 noiembrie, fiind înregistrată şi distribuită în aceiaşi zi. Astfel, salariaţii OP 30 au procedat conform normelor, iar trimiterea a fost distribuită în Z + 2 zile. Aceasta ar fi ajuns chiar cu o zi mai devreme însă, în perioada respectivă, în Centrul de Tranzit s-a înregistrat vârful de trafic ca urmare a reducerilor de Black Friday, pe care unele magazine le demaraseră deja din data de 16 noiembrie 2018.

Jurnalistul Răzvan Luţac nu a cerut, din nefericire, un punct de vedere oficial reprezentanţilor mass-media din cadrul Poştei Române, aşa cum cer regulile profesiei.

Precizăm că răspundem la toate solicitările primite, în timp legal, iar datele noastre de contact (atât numere de telefon, cât şi adrese electronice) se găsesc pe site-ul oficial al companiei, www.posta-romana.ro.

Reamintim că Poşta Română, prin reprezentanţii desemnaţi, stă la dispoziţia presei pentru orice solicitare care vizează interesul public. Îndemnăm, pe această cale, jurnaliştii să dea dovadă de responsabilitate şi obiectivitate atunci când relatează despre operatorul naţional de servicii poştale.

Vă solicităm să faceţi precizările corecte în articolul publicat pe site-ul libertatea.ro, pentru informarea opiniei publice asupra situaţiei reale.

Compartiment Comunicare 

Politica de confidentialitate
Feedback
Essential SSL